Over Robert Soet en AMA Executive Search

Ama zijn vrouwelijke Japanse parelduikers, beroemd vanwege het op traditionele wijze verzamelen van parels. Een toepasselijke naam voor een Executive Search bureau, aangezien wij voor onze klanten de parels in de markt opduiken.

Wie is Robert?

Ik ben eigenaar en oprichter van AMA Executive Search. Ik ben mijn carrière gestart in de verkoop van pompen als sales manager bij Grundfos, één van ‘siwerelds grootste pompproducenten. Daarna heb ik mijn loopbaan vervolgd bij Manpower Uitzendorganisatie, waar ik mijn eerste stappen zette in de wereld van engineering, technische detachering en uitzenden op midden- en hoger kaderniveau.

Vervolgens werd ik door de directie van Manpower gevraagd een werving en selectiebureau op te zetten genaamd “UltraSearch”. In de jaren daarna heb ik in de offshore gewerkt bij Dietsmann, waar ik een ingenieursbureau voor de offshore heb opgezet. Vervolgens heb ik bij een ingenieursbureau gewerkt als commercieel directeur, dit bureau op de kaart gezet en vervolgens geholpen te verkopen.

Toen was het tijd om voor zichzelf te beginnen! Inmiddels al ruim 26 jaar!

Ondernemen is leuk, zeker als je met z’n allen succesvol bent.

Waarom heb je AMA gestart?

In mijn carrière heb ik gezien dat ondanks het grote aanbod van executive search en werving & selectie partijen, hun diensten regelmatig niet aansluiten bij de behoefte van hun klanten in de technische markt. Met name bij het vinden van personeel op strategische sleutelposities.

De ogenschijnlijke transparante markt kan tot gevolg hebben dat ondernemers overspoeld worden met kandidaten. Echter, een grote kwantiteit aan kandidaten betekent nog niet dat de geschikte kandidaat gevonden is.

Daar wilde ik verandering in brengen door uit te gaan van “ouderwetse” commitment tussen mij en mijn klanten, waarbij het gaat om resultaat voor de lange termijn voor alle betrokken partijen.

U verdient, naast een persoonlijk aanpak, een slimmere technologisch gestuurde executive search. Een proces dat passende kandidaten oplevert en transparant is zonder belangenconflicten die gebaseerd zijn op procentuele vergoedingen.

Door mijn vele jaren aan ervaring, kennis van de technische en industriële sectoren en mijn grote mensenkennis heb ik de kunst van het zoeken, vinden en selecteren van de meest geschikte kandidaat onder de knie.

Wat ons diep van binnen motiveert is het vinden van de juiste kandidaat die past bij uw bedrijf, waar u op hoopte, met een jarenlange succesvolle samenwerking tot gevolg.

Wat zeggen anderen over Robert Soet?

– “Robert, taaie doorzetter met een plezierig elan.”
Herman Wevers –
Managing director

– “Vanuit mijn functies als MD bij verschillende firma’s heb ik verscheidene recruitment projecten met Rob met goed gevolg mogen afronden. Ik ken Rob als een integer persoon, intelligent en rustig persoon, die eerst de toekomst van de firma verkent, combineert met een functie beschrijving om tot een complete profielschets te komen voor de gewenste kandidaat. De geselecteerde kandidaten waren altijd van een goed niveau. Hieruit de juiste kandidaat kunnen kiezen die niet alleen de doelstellingen kan invullen maar qua persoonlijkheid ook past binnen het team. Rob hielt met nazorg de vinger aan de pols om de nieuwe medewerker snel ingewerkt te krijgen en snel de gewenste bijdrage aan de firma te bewerkstelligen. Ook in de toekomst zal ik gebruik blijven maken van de diensten van Rob en zijn professioneel team.”
Frans de Meij – Managing director

– “I’ve experienced Robert as a real professional, bloody minded in getting result and success for his customers. Very much customer oriented, hard working and creative in finding solutions to reach the maximum output.”
Rick van Dijk – Managing Director at Burkert Contromatic Benelux BV

Advies op maat

Maak een afspraak